Pide, tost ve sandviçe peynir ayar! Artık böyle satılamacak

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik!

Tarım Ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla gıda etiketlerinde önemli değişikliklere gidiyor. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzunda kapsamlı revizyonlar gerçekleştiriyor.

Yapılan yeni düzenleme ile artık kaşar peyniri içermeyen ürünlerde “kaşarlı” ibaresi kullanılamayacak. Pide, tost, sandviç gibi ürünler, içerdikleri peynir türüne göre net bir şekilde tanımlanmak zorunda kalacak. Örneğin; “kaşarlı tost” ibaresi sadece kaşar peyniri içeren ürünler için geçerli olacak, eritme peyniriyle hazırlananlar ise “eritme peynirli tost” şeklinde etiketlenecek.

Ayrıca Sandviçlerde de Aynı Değişiklik Geçerli

Aynı şekilde, kaşar peyniri yerine eritme peyniri kullanılan sandviç de bundan böyle “eritme peynirli sandviç” olarak satılacak.

Yer fıstığı ile yapılan baklava için de artık “yer fıstıklı” ibaresi tercih edilecek, fıstıklı baklava terimi ise kullanılmayacak.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Related Posts

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Sessiz tehlike: Kalbiniz hiç uyarı vermeden durabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, ani kalp ölümünün her yaşta meydana gelebileceğine dikkat çekti. Hiçbir belirti vermeyebilen bu duruma karşı koroner tomografik anjiyografi öneriliyor.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir