Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Alerjik Hastalıklarda Artış İle İlgili Uyarılar!

Doğanın canlanmasıyla birlikte polenlerin yoğunlaşması, alerjik bünyeye sahip kişilerde solunum yolu problemlerine neden olabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, mevsim geçişlerinin hızlanmasıyla alerjik ve viral hastalıklarda artış yaşanabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Özkaya, “Havaların ısınması insan hareketliliğini artırarak viral enfeksiyonların yayılımını hızlandırıyor. Alerjenlerin etkisiyle hastalarda nefes darlığı, öksürük, burun akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Covid-19’un benzer semptomlar göstermesi, tanı sürecini zorlaştırabiliyor.” dedi.

Özkaya, mevsimlerin sürelerinin kısalmasıyla ilkbaharın artık yalnızca Mayıs ayıyla sınırlı kaldığını belirterek, “Mayıs ayıyla birlikte artan sıcaklık, alerjik hastalıklarla birlikte alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların yanı sıra viral hastalıkları da zirveye taşıyacak. Mevsimlerin ve iklimlerin hızlı değişimi çevresel faktörlerden etkilenen hastalıkları da karmaşık hale getiriyor. Bu durum özellikle çocukları etkileyebilir.” şeklinde konuştu.

“Alerjik ve Viral Hastalıkların Benzer Belirtileri”

Özkaya, alerjik rinit ve astım gibi hastalıkların belirtilerinin sıcak hava ile artacak çiçek ve ağaç polenleriyle ilişkili olabileceğini belirterek, “Geçmeyen öksürük, burun ve boğaz rahatsızlıkları ile astım benzeri zatürre ve bronşit vakaları görülebilir. Ayrıca çocuklar, hem alerjik hem de viral hastalıklara maruz kalarak uzamış öksürük ve ateş gibi şikayetler yaşayabilirler. Bu nedenle hastalıkların karıştığı durumlarda uzman bir doktora başvurulması önemlidir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Related Posts

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Kemik erimesi olanlar dikkat: Kullanılan ilaçlar, çene kemiğinde ciddi yan etkilere neden oluyor

Mounjaro: Etkisi de büyük bedeli de! Süper iğne mi, pahalı rüya mı?

2022’de Amerian İlaç ve Gıda Dairesi onayı alan (FDA) tirzepatid, tıp literatüründe “ikili hormon mimeti” olarak anılıyor. Ama kullanıcılar ona tek bir ad veriyor: süper iğne. Haftada bir kez karnına yapılan bu enjeksiyon, sadece mideyi değil, zihni de susturuyor. Yemek düşüncesi buharlaşıyor. Açlık değil, arzu bastırılıyor.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Prof. Dr. Sağıroğlu: Doğru planlanmış egzersizler, hipokinetik hastalıklara karşı ilaç gibi etkili

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.