Sinirlilik, titreme, yorgunluk, nedeni bilinmeyen korkular, garip baş ağrıları ve mide ağrıları… Bu belirtiler aslında yanlış beslenme alışkanlığından kaynaklanabilir.
Çinli bilim insanları, beslenme düzenine probiyotik içeren gıdaların eklenmesini tam da bu yüzden öneriyor. Kefir, yoğurt ve lahana turşusu gibi besinler faydalı bağırsak bakterilerini destekler. Ayrıca, çinko açısından zengin olan yumurta sarısı gibi gıdaların da artan kaygı seviyelerini azaltmada etkili olabileceği ifade ediliyor.
Uzmanlar, magnezyum açısından yetersiz bir diyetin de kaygı hissini artırabileceğini vurguluyor ve bu kapsamda baklagiller, ıspanak, tohumlar, tam tahıllar, kuruyemişler ve deniz yosunu gibi gıdaların tüketilmesini öneriyor.
İş hayatını bile etkileyebilir
Kaygı bozuklukları, yanlış beslenme, alkol ve kafein tüketimiyle ise kötüleşebiliyor. Bu durumun en belirgin semptomu, ise ortada bir sebep olmadığı ya da önemsiz bir durum olduğu halde sürekli bir gerginlik ve aşırı duygusal tepkiler… Kaygı seviyesinin yüksek olması, bireylerin işlerini, önemli projelerini, toplantılarını ve hatta sosyal çevresini reddetmesine yol açabilir.
Kaygıyı hafifletmek için sağlıklı beslenme düzeninin yanı sıra doğada yapılan yürüyüşler, kaliteli uyku ve dans etmek veya parkta koşmak gibi keyif veren fiziksel aktiviteler önerilir.