Karya Vizyon Turizm Buluşması Muğla’da Başladı

GETOB, Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması İle Turizm Vizyonunu Belirliyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), turizmin değişen vizyonuna yön vermek ve bölgesel kalkınmayı küresel ölçekte artırmak amacıyla “Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması”nı Muğla’da gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilir turizm politikaları, yeni seyahat trendleri, yat turizmi ve kıyı destinasyonları, dijitalleşme, gastronomi ve otelcilikte yenilik gibi konuların ele alındığı etkinliğin açılışında konuşan GETOB Başkanı Cengiz Aygün, Türkiye’nin turizm geçmişine de değinerek, 1930’lu yıllarda Atatürk’ün turizme yaklaşımını örnekledi.

Aygün, 1937’de yapılan bir otel anketinde Türkiye’de 1127 otel ve 1495 han bulunduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk Türk mutfağını kültürel bir kimlik unsuru olarak gördü ve bu mirası gelecek nesillere aktarmayı hedefledi. Devlet yemeklerinde Türk mutfağını ön plana çıkararak, Türkiye’nin zengin gastronomik kültürünü dünyaya tanıttı. Bu yaklaşım, bugün gelişen gastronomi turizminin temelini oluşturuyor.” dedi.

Aygün, Cumhuriyet döneminde turizm altyapısının hızla geliştiğine vurgu yaparak, “1924’te Türkiye’nin ilk yataklı treni olan Wagons-Lits hizmete girmiş, 1925’te turistlere rehberlik ve tercümanlık hizmetlerini içeren bir kararname yayımlandı. 1933’te Devlet Hava Meydanları İşletmesi kuruldu ve İstanbul ile Ankara arasında deneme niteliğinde uçak seferleri gerçekleştirildi. Ayrıca aynı yıl Oda ve Lokantacılar Cemiyeti kurularak gastronomi sektörünün gelişimine katkı sağlandı.” şeklinde konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlenen açılışta, öğrenciler ve minikler “23 Nisan” temasıyla sahne performansları sergiledi.

Öğrenci ve miniklerin performansı, otelciler ve turizmciler tarafından büyük beğeni ve alkışlarla karşılandı.

Uluslararası Karya Vizyon Turizm Buluşması, yarın gerçekleşecek söyleşi ve panellerle sona erecek.

Related Posts

Bütçe açığı büyüyor: İktidar 2025’te 3 trilyon TL vergi gelirinden vazgeçti!

Dolaylı vergilerle geniş kesimlere yük bindiren iktidar, vergi istisna ve muafiyetleriyle yalnızca 2025 bütçesinde 3 trilyon TL’lik vergi alacağından feragat etti.

Duvar saati durunca

Hacı Dayı ile Hacı Teyzenin evlerindeki duvar saati günün birinde tık demiş, durmuş. Birkaç gün sonra oğulları eve geldiğinde saatin çalışmadığını fark etmiş. “Buna bir kalem pil alıp taksaydınız ya” deyince, iki tonton “Aah, ah” ile başlayan bir cümleyi ayna anda söylemişler. Biri “Yavrum, pil aldık ama…” demiş, sözü diğeri tamamlamış: “…takmasını bir türlü denk getiremiyoruz ki.” Oğul, pili yerine oturtamadıklarını zannetmiş. “Zor değil ki basit bir şey.” “Evladım, görüyorsun saat dördü altı geçe

24 aydır aralıksız yüksek getiri sağlayan tek yatırım aracı

Külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yıllık bazda ardı ardına son 24 ayda reel getiri sağlayan tek yatırım aracı oldu.

Oteller borç batağında, bankalar çareyi ‘vefa anlaşması’nda buldu

Ekonomik kriz turizim sektörünü de zora sokuyor. 2025’in ilk çeyreğinde turizm sektörünün bankalara olan toplam nakdi kredi borcu yüzde 33.4 artarak 521.4 milyar TL’ye yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bu …

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir