Türkiye, Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni Hazırladı

Türkiye, Dünyada İlk Kez Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesini Hazırladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ülkenin öncülüğünde; alanında uzman hukukçular, psikologlar, hekimler, öğretmenler ve çocukların katılımıyla, dünyada ilk kez Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin hazırlandığını açıkladı.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 23 Nisan’da gündemlerinde önemli bir konunun olduğunu belirtti. Çocukların haklarını korumanın en önemli alanlarından birinin dijital dünya olduğunu vurgulayan Tekin, dijital dünyanın faydaları kadar risklerinin de yetişkinler olarak yönetilmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin liderliğinde, uzman hukukçular, psikologlar, hekimler, öğretmenler ve tabii ki çocukların katılımıyla, dünyada ilk kez Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi oluşturulduğunu söyledi. Bakan Tekin, tüm dünya çocuklarının çıkarları için her yetişkini bu sözleşmeyi imzalamaya davet etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Related Posts

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Liselerde eğitim 3 yıla mı iniyor? Lise zorunlu eğitim süresi düşecek mi, kaç yıl olacak, liseler 3 sene mi olacak? Bakan Tekin önemli açıklamalarda bulundu!

Liselerde zorunlu eğitim süresinin kısaltılabileceği konusu gündemin öne çıkan konularından birisi oldu. Lise 3 yıla mı inecek? Sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liselerde zorunlu eğitim süresinin 3 yıla düşürülebileceğine dair açıklamaları, öğrenciler, veliler ve eğitimciler arasında büyük yankı uyandırdı. 2012’den bu yana uygulanan 4+4+4 sisteminin son 4 yılı olan lise eğitimi, tartışmaların odağında. Bakan Tekin, lise süresinin kısaltılması ve mesleki eğitime erken yönlendirme gibi modellerin masada olduğunu belirtti. Peki, Liselerde eğitim süresi 3 yıla mı inecek? Zorunlu eğitim kısalacak mı, lise 3 sene mi olacak?

İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi kapsamında öğrenciler, 81 ilde 86 bin yetime destek oldu.

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Lefkoşa Selimiye Camisi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı

Lefkoşa Selimiye Camisi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı

Öğretmen Atamaları Son Dakika

Öğretmen atamaları hakkında açıklama yapan MEB Bakanı Yusuf Tekin,”Yeni istihdam modelimiz Millî Eğitim Akademisi üzerinden olacak” dedi.  Bakan Yusuf Tekin,